Pėdų priežiūros patarimai

Labas, atkeliaujame su pirmu savo blogo įrašu bei patarimais… TAU! Šiandien kalbėsime apie pėdas, savo patirtimi dalinsis mūsų studijos Charming Look Academy pedikiūro meistrė – Rosita ! Įdomu? Skaityk toliau👇🏻

Thank you for reading this post, don't forget to subscribe!

Tikriausiai pastebėjote, jog artėjant vėsesniam sezonui, dažnai apleidžiame ar skiriame daug mažiau dėmesio savo pėdoms nei vasaros metu.
Vasarą mėgstame daugiau vaikščioti basomis, žemakulne ir atvira avalyne, todėl lengviau ir greičiau susidaro suragėjimai kulnų srityse, atsiranda nuospaudų ar įtrūkimų, kuriuos vėliau slepiame šiltuose batuose. Kad išvengtume šiurkščių pėdų, net ir po vasaros sezono turėtume nepamiršti pedikiūro paslaugų arba reguliariai prižiūrėti, skirti laiko pėdoms namuose. Nors mūsų pėdos pasislepia uždaroje avalynėje, tai nereiškia, kad problemos dingsta. Negalima leisti joms įsisenėti ir užsibūti per visą šaltąjį sezoną, mat pavasarį pedikiūro meistrui iškelsite tikrą iššūkį – na, o rezultatas po procedūros gali ir nebūti toks puikus iš pirmo karto, koks būtų nuolatos prižiūrint pėdas.

Yra keli svarbūs, bet nesudėtingi žingsniai, ką reiktų daryti, norint visad turėti puikios būklės pėdas :

❤️Nepamirškite šveisti pėdų odos kartą per savaitę.
Tam galima naudoti specialų pėdų arba viso kūno šveitiklį. Kūno oda nuolatos atsinaujina, jeigu perteklius nėra pašalinamas, jis suragės, todėl kulnai ims kietėti ir darysis įvairios nuospaudos.

❤️Kasdien naudokite kojų kremus pritaikytus būtent jūsų problemai spręsti.
Nepagailėkite geram kojų kremui 8-10€ – pamatysite, kad verta. Kremų, skirtų pėdų odai prižiūrėti, sudėtyje ieškoti reikėtų glicerino, medaus ar šilko ekstraktų, hialurono rūgšties, lipidų, vitaminų A ir E, aliejų (avokadų, šaltalankių), o svarbiausia – šlapalo. Šlapalas pasižymi ne tik stipriai drėkinančiomis savybėmis, bet ir veikia kaip keratolitikas, t.y. neleidžia kauptis pertekliniam odos sluoksniui, jį minkština, todėl oda išlieka minkšta ir neragėja.

❤️Nepamirškite trumpinti kojų nagus.
Paaugę nagai pradeda remtis į batų nosytę, o toks spaudimas gali sukelti nago atšokimą nuo nago guolio arba nagas gali įskilti. Svarbiausia – nagus kirpti ar dildinti tiesiai.

❤️Kartą per porą savaičių galite pasilepinti kojų vonelėmis.
Tam prireiks šilto vandens, druskos, aromatingų aliejų ar paprasčiausio pieno, kuris labai gerai minkština odą. Galite naudoti ir specialias pedikiūro vonelėms skirtas druskas.

❤️Į grožio rutiną įtraukite specialias drėkinančias pėdų kaukes.
Kaukės padės greitam pėdų būklės atstatymui.

Tad nepamirškite jais vadovautis, mylėti savo pėdas ir reguliariai lankytis pas pedikiūro specialistes! Kodėl? Kad išvengtumėte šiurkščių pėdų, skausmų, nes joms švelnumo reikia ir šaltuoju metų laiku!